Cartele de culori

O chestiune de culori, nuanțe și tonuri

Color Magic pune la dispoziție o suită de cartele de culori din partea producătorilor pentru a identifica cu exactitate tonul unei nuanțe preferate conform indicativului din catalogul cromatic. Expertiza echipei Color Magic ne permite realizarea identică a nuanței alese de dumneavoastră printr-un proces specializat de combinare a vopselurilor cu pigmenți.

Cartelele de culori sunt împărțite pe colecții pentru a identifica nuanțe și texturi potrivite pentru aplicații variate: vopseluri de interior, exterior, protecție lemn și vopseluri pentru efecte decorative.

Misiunea noastră este de a aduce culoarea în casele oamenilor și a inspira combinații inedite de culori pentru a defini atmosfere cromatice. Cartelele de culori sunt disponibile la showroom Color Magic sau pot fi răsfoite direct pe website în documentele pdf. Cartelele Sikkens sunt realizate conform sistemului de coduri cromatice ACC, standard internațional de culoare. Colecțiile prezentate adresează produse diferite – vopseluri pentru exterior, interior, efecte decorative și protecția lemnului.

Cartele de culori

5051 color concept

Seria Sikkens 5051 Color Concept oferă posibilități nelimitate în compoziția de culori și este utilizat ca referință pentru alte cartele de culori pentru aplicații Sikkens. Ghidul prezent include 2079 de nuanțe și o selecție separată de tonuri neutre, de la reci la calde.

Cetol design color concept

Cetol Design Color Concept conține majoritatea tonurilor de lemn din colecția Sikkens Natural Balance, inclusiv nuanțe neutre de bază, transparențe sau motive opace pentru fiecare culoare. Culorile pot fi folosite la interior și exterior, iar ca suport vizual, imaginile prezentate oferă inspirație pentru alăturări.

Joinery color classic

Cartela Joinery Color Classics este ideală pentru tratarea suprafețelor exterioare industriale (ferestre, uși, fațade, balcoane, mobilier exterior). Datorită pigmentării specifice a primer-ului cu stratul superior, vopselurile dobândesc protecție UV optimă pentru termen îndelungat.

Rubbol collection

Colecția Rubbol include 213 culori RAL, compară diferite gradații de culori lucioase și culori metalice speciale. Oferta cartelei cromatice este esențială în alegerea unei scheme cromatice pentru aplicații de lemn.

RAL design

Sistemul cromatic RAL este folosit ca standard european în definirea codurilor de culoare pentru vopseluri și acoperitori, fiind folosit în construcții, arhitectură și siguranță rutieră.

O chestiune de vopseluri

Vopseaua este o suspensie de pigmenți, coloranți, minerali sau organici, dispersați fin într-un liant (finiș, lac, ulei sicativ, apă etc), care după uscare conferă o peliculă de rezistență, elasticitate și luciu diferite. Vopselele sunt colorante și acoperitoare, adică au proprietatea de a colora suprafața pe care sunt aplicate, astfel încât aspectul inițial al acesteia să nu mai fie vizibil. Vopseaua este destinată protejării obiectelor de lemn contra putrezirii, a celor de metal contra coroziunii, precum și unor lucrări ornamentale, vopselurile pentru efecte decorative.

O chestiune de inspirație cromatică

Amestecăm pigmenții pentru a obține culori speciale, nuanțe și tonuri. În teorie, exista doar trei culori de bază, culorile primare: roșu, galben și albastru. Pornind de la acestea, prin combinare, se pot obține orice alte culori, culorile secundare: roșu + galben = oranj, galben + albastru = verde, albastru + roșu = violet. Culorile terțiare se obțin prin combinarea unei culori primare și a unei culori secundare alăturate: albastru + verde = turcoaz, albastru + violet = indigo, galben + oranj = auriu.

Este considerat că albul si negrul nu sunt culori. Prin folosirea albului și negrului se închid sau deschid nuanțele culorilor și se realizează gradații cromatice.

Consultarea unei palete de culori permite realizarea unui itinerariu cromatic bazat pe alăturări adecvate la nivel de nuanțe și tonuri, astfel încât să fie evidențiate tranziții naturale definite de coerență coloristică. Echipa Color Magic este disponibilă pentru consultări privind alegerea și pentru realizarea combinațiilor exacte de definire a nuanțelor potrivite proiectelor de design interior sau exterior.